Megmérettetés

2022.04.19. 06:50

Pontyfogó horgászversenyt rendeztek Tószegen

Jól haraptak a halak a versenyen.

Kovács Berta

Az egyetlen női résztvevő, Kis Mónika sem maradt ponty nélkül Fotó: Beküldött fotó

Pontyfogó horgászversenyt rendezett a napokban a Tószegi Tiszavirág Horgász Egyesület. A Csónakázó-tavon idén ez volt a második halfogó megmérettetés, a nyitó rendezvényt hagyományosan március 15-én tartották. A megméretéseken elért eredmények beleszámítanak az éves pontversenybe, mely alapján eldől, jövő év elején kit választanak meg az év horgászának.

A versenyt megelőzően öt mázsa háromnyaras, azaz fogható méretű pontyot telepített a tóba az egyesület, jelentősen növelve a fogási esélyeket. Az időjárás nem volt épp tökéletes, erős szél fújt, ennek ellenére voltak kapások. Majdnem mindenkinek sikerült pontyot fognia, a győztesnek például négyet is. Emellett horogra akadtak kárászok és keszegek is, de ezek nem számítottak bele az eredménybe. 

A zsákmány összsúlya alapján Törőcsik Nándor nyerte el a győztesnek járó serleget 11,79 kilónyi ponttyal, második lett Dobos Attila (6,8 kg), harmadik pedig Varga Gergő (4,74 kg). Hagyományos módon a résztvevőket az egyesület ebéddel is megvendégelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában