Program

2022.04.07. 06:35

Sok újdonsággal várják a horgászokat a fegyverneki Holt-Tiszánál

Változásokkal kezdődött a horgászszezon.

Molnár-Révész Erika

Ifj. Köpösdi Imre mutatja legutóbbi pontyfogását Beküldött fotó

Jelentős módosítások történtek az idei év horgászrendjében Fegyverneken, melynek értelmében több szigorítást is bevezettek. 

 

– Tudjuk, hogy ez csak nagyon ritkán nyeri el a horgászok többségének szimpátiáját, azonban a hal kereskedelmi árának nagymértékű emelkedése szükségesé tette ezeket. Bízunk benne, hogy a felelős halgazdálkodás a továbbiakban is azt eredményezi, hogy a vízparton ezek után is mindenki megtalálja a számításait – tájékoztatott a szabályozással kapcsolatban Faragó Attila, a Fegyverneki Városüzemeltetési Intézmény részlegvezetője. Mint mondta, az idei évtől a IV. számú tóegységet kiemelt sporthorgász vízterületként hasznosítják, megadva a lehetőséget ezzel a „Fogd meg és engedd vissza” elvet valló sporthorgászoknak. Ezen a vízterületen éppen ezért nagyon szigorú szabályozást vezettek be. 

A három kilogramm feletti pontyot megfogása után kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe, tilos hazavinni. Több kötelező felszerelést is előírtunk, így a pontymatracot, valamint a sebfertőtlenítőt is

– hangsúlyozta a részlegvezető. Hozzátette, folytatódott a horgászhelyek fejlesztése is, így most már akár több horgász is kényelmesen elfér egy álláson. A vízparton több új információs és a tóegységek számait jelölő útba igazító táblákat helyeztek ki. 

Mint mondta, a kedvező időjárási körülményeknek köszönhetően, elvégezték a földutak karbantartását is. Idén több országos szintű horgászversenyt rendeznek a fegyverneki holtágon, áprilisban egy finomszerelékes, pünkösd hétvégéjén pedig egy meghívásos bojlis versenyt. Szeptemberben a tervek szerint meghirdetik a nyílt nevezéses, II. Alsóréti Holt-Tisza Pontyfogó Kupát is. 

 

– Azért, hogy a horgászoknak sikeresen induljon a szezon, a napokban egy megemelt mennyiségű haltelepítésre került sor, melynek során hatvan mázsa horogérett, háromnyaras ponty telepítése történt meg. A szezonkezdet sikeres volt, hiszen halászati őreinknek több gyönyörű fogást sikerült azóta hitelesíteni – mondta Faragó Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában