Fejlesztés

2022.04.01. 06:30

Támogatásból újul meg a művelődési ház és a játszótér Jászladányban

Az elnyert támogatásból jut pénz úgynevezett „okospark” kialakítására is a vásártéren.

Illés Anita

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Közel ötszázmillió forintot nyert az önkormányzat a TOP Plusz „Élhető települések” pályázat keretében – tájékoztatott Bertalanné Drávucz Katalin polgármester. A fejlesztési támogatásból felújítják többek között a József Attila Művelődési Házat, ahol a munkálatok során kicserélik a padlóburkolatot és a nyílászárókat, valamint belső festést végeznek. Ezenfelül felújítják és akadálymentesítik a mellékhelyiségeket, korszerűsítik a fűtési rendszert, a villamos hálózatot és a konyhát. A művelődési ház melletti Mazsola játszótéren új játékokat helyeznek ki, és felújítják a parkot. 

Megtudtuk azt is, hogy a projekt keretében a Nemzeti Összetartozás Emlékparkban szobor- és koszorúzóhelyet alakítanak ki. Az elnyert támogatásból jut pénz úgynevezett „okospark” kialakítására is a vásártéren, valamint a forgalom lassítása és a közlekedésbiztonság érdekében fekvőrendőrt helyeznek el a Sziszkai, a Nagydabi és a Baross utcában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában