Támogatás

2022.04.15. 19:04

Több beruházás is megvalósulhat Túrkevén

A Korda Sándor Filmszínház is teljes körű felújítást kap.

Rimóczi Ágnes

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

Közel 450 millió forint fejlesztési támogatást nyert el a település önkormányzata a TOP Plusz „Élhető városok” pályázati kiírásán. Ahogy arról Sallai Róbert Benedek polgármester beszámolt, a támogatás segítségével megvalósuló fejlesztés négy területet érint.

Az első és legnagyobb, mintegy 250 millió forintos kerettel a Korda Sándor Filmszínház átfogó felújítása. Szeretnénk felújítani az épületet és egy teljes átalakítást megvalósítani az előadóteremben. A program második részében közösségi tér fejlesztéseket céloztunk meg. Elsősorban a Liget fejlesztését tűztem ki feladatul, hiszen szeretném, ha a ciklus végére egy esztétikus, többfunkciós közösségi tér jöhetne ott létre komplex infrastruktúrával. A harmadik részben természetvédelmi bemutatási területek lehetőségének fejlesztésére lenne mód, ennek keretében a Kis-Berettyó parton egy sétányt létesítenénk. Végül, de nem utolsó sorban a negyedik fejlesztés úgynevezett „kékinfrastruktúra” létrehozását célozza, amivel ugyanezen Kis-Berettyó szakasz átfogó mederkotrását és víztér rendezését tűztük ki célul – számolt be a részletekről a településvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában