Galériákkal

2022.04.01. 18:18

Több milliárd forint értékű beruházásokat valósítanak meg Mezőtúron

Két mezőtúri vállalat beruházása valósulhat meg a magyar kormány Versenyképesség Növelő Támogatási program keretében. Az érintett üzemekben pénteken Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tett látogatást.

Rimóczi Ágnes

Fotó: Mészáros János

– Egész Jász-Nagykun-Szolnok megye büszke lehet magára, hiszen a járvány alatt is kiváló teljesítményt nyújtottak az itt működő vállalatok és az itt dolgozók – hangsúlyozta Szijjártó Péter péntek délutáni mezőtúri látogatásán. 

A külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, hogy megyeszerte negyvennyolc beruházás valósult meg a kormány támogatási programjából, ami számokban mérve összesen 34 milliárd forintnyi beruházás tizennégy milliárd forintos támogatással.Mindezek közül az egyik fejlesztés az FF Fémfeldolgozó Zrt.-nél valósult meg. A mintegy 650 millió forintos beruházáshoz a kormány 270 millió vissza nem térítendő támogatást nyújtott. Ezzel egy komplex fejlesztés valósult meg a több mint 300 főt foglalkoztató, elsősorban exportra gyártó cégnél. Így épületfejlesztés, kapacitásbővítés, megújuló energiaforrások beépítése, informatikai fejlesztések történtek. 

 

– Köszönjük a lehetőséget a kormánynak, ezek a fejlesztések azt szolgálják, hogy fenntartsuk a termelésünket, s elősegítik a terveink megvalósítását, hogy az árbevételünk már ez év végére nyolc milliárd forintra emelkedhet – emelte ki Rév András elnök-vezérigazgató.

Mezőtúr legnagyobb foglalkoztatójánál, a RAFI Hungária Kft.-nél a napokban indul majd el a fejlesztés, mely szintén a kormány Versenyképesség Növelő Támogatási program keretében valósul meg. 

A 2,3 milliárd forintos beruházáshoz közel 630 millió forint állami támogatást kapott a társaság. 

– A beruházás keretében egy korszerű raktárcsarnok épül meg, amely által a raktárterület további kétezer-négyszáz négyzetméterrel bővül. Mindez lehetőséget teremt számunkra, hogy termelőfelületeket szabadítsunk fel, valamint a támogatás jelentős segítséget jelent új termelőgépek, berendezések beszerzéséhez is. Mindezek együttesen növelik a termelés hatékonyságát – számolt be a fejlesztés részleteiről Barna László ügyvezető helyettes.

– Ezek a fejlesztések is bizonyítják, hogy a kormány segítséget nyújtott a vállalkozásoknak. Nem megszorításokkal, hanem a beruházások támogatásával, munkahelyteremtéssel és adócsökkentéssel válaszoltunk az elmúlt esztendők nehézségeire. A beruházásösztönző programunk által Jász-Nagykun-Szolnok megyében negyvennyolc beruházás valósult meg, mindezzel 12600 munkahelyet megtudtunk megvédeni önöknél – tette hozzá Szijjártó Péter.
 

A mezőtúri fejlesztéseket Herczeg Zsolt is üdvözölte, kiemelte, büszke ezekre a cégekre és bízik a további sikerükben. 

 

– Továbbra is számítunk önökre, hiszen igen jó adózó cégek az önöké, ami fontos az önkormányzat, s általa a lakosok számára is. Amennyiben bizalmat kapok a választásokon, országgyűlési képviselőként is bízom az együttműködésben – emelte ki a városvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában