Adomány

2022.04.29. 17:25

Több mint kétszázezer forint gyűlt össze a bajba jutott újszászi családnak

A tűz március 25-én a hajnali órákban ütött ki a Mező úti családi házban.

Czakó Nóra

Csupán romok maradtak Horváth Ildikóék Mező úti családi házából. A mindent felemésztő tüzet feltehetően egy váratlan elektromos zárlat okozta Fotó: Mészáros János

Jótékonysági gálaműsort rendezett egy helyi tűzkárosult család megsegítésére az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola és a Gyere Segíts Alapítvány csütörtökön este a helyi művelődési ház nagytermében. 

Mint azt korábban megírtuk, március 25-én a hajnali órákban tűz ütött ki egy családi házban a Mező úton. Az ott élő Horváth Ildikó kilencvenkét éves édesanyjával, lányával és tizenegy esztendős unokájával maradt fedél nélkül, és mivel a lángok mindenüket felemésztették, semmijük sem maradt.

Dobozi Róbert polgármestertől megtudtuk, hogy a Szolnoki Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola második féléve tanít Újszászon több mint húsz gyermeket. A gálaműsor első részében ők léptek fel és mutatták meg tudásukat, amit ez alatt a rövid idő alatt már megszereztek. A második részben a Szolnoki Szimfonikus Zenekar kamaraegyüttesei, a Tiszavirág Quartett és a Szimfonik zenekar adott egy-egy rövid műsort, majd zárásként együtt is színpadra léptek.

Csodálatos volt hallgatni, hogy mennyire ügyesek és mennyit fejlődtek az alatt a két félév alatt a zeneiskola újszászi növendékei

– mondta hírportálunknak Dobozi Róbert. 

– Nagyon jól sikerült gálaműsort láthatott a szép számú közönség, ugyanis telt házas volt a nagyterem. Az adományokat egy lezárt perselybe lehetett elhelyezni, amit pénteken reggel nyitottak fel a Horváth család jelenlétében. Összesen 214 860 forint adomány gyűlt össze. Úgy gondolom, ez nagyban hozzájárul majd a család problémájának megoldásához – fűzte hozzá a városvezető.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában