Katonaság

2022.04.28. 18:00

Újabb fákkal gazdagodott a szolnoki kiképzőközpont

Újabb facsemetékkel gazdagodott az MH Béketámogató Kiképző Központ, ezúttal az Ejtőernyősök Szolnoki Szervezetének képviselői találtak méltó helyet két fügefának a központ területén.

Szoljon.hu

Forrás: honvedelem.hu

A két szervezet 2020 októberében kötött együttműködési megállapodást. A további közös munka, a jó kapcsolat megőrzése és erősítése jeleként pedig Szabovik Zoltán nyugállományú alezredes, az Ejtőernyősök Szolnoki Szervezetének elnöke és Kiss Róbert ezredes, a központ parancsnoka közösen ültették a gyümölcstermőket április 26-án – közölte hírportálunkkal a Magyar Honvédség.

Az ejtőernyősök és a béketámogatók közötti együttműködés, jó kapcsolat egyébiránt nem újkeletű, hiszen a 2018-ban megrendezett Nemzetközi Ejtőernyős Célbaugró Verseny során a szolnoki alakulat támogatta, segítette az Európai Ejtőernyős Szövetség (Union Européenne des Parachutistes – UEP) rendezvényének lebonyolítását, valamint tavaly a központban rendezték meg a Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége – amelynek az Ejtőernyősök Szolnoki Szervezete is tagja – 30 éves fennállása alkalmából tartott konferenciát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában