Rendkívüli közgyűlés

2022.04.08. 13:26

Újabb forrásokból modernizálják a szolnoki Szigligeti színház technikáját

Csak két előterjesztést tárgyaltak a képviselők a pénteki rendkívüli közgyűlésen.

Mészáros Géza

Fotó: Illusztráció/Shutterstock

Alig pár perc alatt lezajlott a közgyűlés péntek délelőttre összehívott rendkívüli ülése. Mindössze két előterjesztést tárgyaltak a képviselők, melyeket vita nélkül elfogadott a testület.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumától újabb, ezúttal valamivel több mint hétszázmillió forintos támogatást kapott a Szolnoki Szigligeti Színház felújítására. A többletforrás a színpadgépészeti és világítástechnikai berendezések beszerzését szolgálják, melyek költségei a beruházás elindítása óta jelentősen megnövekedtek. A projekt eredeti 6,5 milliárd forintos összköltsége jelenleg közel 7,4 milliárd forintot tesz ki.

 

Szolnok és térsége települési vízgazdálkodásának korszerűsítéséről szóló pályázattal kapcsolatosan a közgyűlés tavaly novemberi ülésén döntött 6,43 milliárd forint támogatás megigényléséről. A pályázat elbírálását megelőzően a város az Innovációs és Technológiai Minisztériummal többször egyeztetett, mely által a projekt megvalósítása több ütemben történik meg. Az első etapban közel kétmilliárd forint értékben nyújtott be pályázatot Szolnok, mely pozitív támogatói döntésben részesült, teljes támogatási intenzitás mellett. A projekt sikeres megvalósítása érdekében döntött most a testület a módosult forrásösszetételről. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában