Színes programok

2022.05.27. 11:48

A kreativitás és zöld gondoskodás jegyében telt a közösségek hete Kiséren

Kreatív foglalkozásokkal, alkotópályázattal hívták fel a figyelmet a közösség értékeire, megtartó erejére.

Illés Anita

Papírgyöngyből kreáltak ékszereket a gyerekek a tájház udvarán Fotó: Illés Anita

A Csete Balázs Helytörténeti Gyűjtemény és a Csete Balázs Általános Iskola csatlakozott a Közösségek Hete országos programsorozathoz, melyet ezen a héten rendeztek meg. Kreatív foglalkozásokkal, alkotópályázattal hívták fel a figyelmet a közösség értékeire, megtartó erejére.

A szervezők igyekeztek minden korosztályt megszólítani a településen. Így például a zöld gondoskodás és alkotás jegyében játszóházat szerveztek, ahol a honismereti szakkör és a helyi kézimunka kör tagjainak közreműködésével az általános iskolások reklámújságokból különböző papírgyöngy-ékszereket készítettek. Egy másik alkalommal pedig az idősebb korosztály a tájház kertjében található gyógynövényekkel és azok gyógyhatásaival ismerkedhetett meg.

Ezenkívül a Közösségek Hete alkalmából fotópályázatot hirdettek Jászkisér természeti és épített értékeinek bemutatására. A csodás fényképekből, valamint a helyi alkotók kézimunkáiból és az újrahasznosított anyagokból készült ékszerekből csütörtökön nyílt kiállítás a helytörténeti gyűjteményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában