Galériával

2022.05.13. 12:32

Átadták a tavalyi és idei Megye Ápolója elismeréseket Szolnokon

Május 12. az Ápolók Nemzetközi Napja, ezért pénteken délelőtt a megyeházán rendeztek ünnepséget az ápolók tiszteletére.

Czakó Nóra

Fotó: Mészáros János

A rendezvényen jelen volt Piroska Miklós, a Hetényi Géza Kórház főigazgatója, dr. Berkó Attila megyei kormánymegbízott, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Szalay Ferenc szolnoki polgármester, Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke, dr. Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) elnöke és Dankó Zsuzsanna, a MESZK Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Szervezetének elnöke.

Az ünnepségen elhangzott, hogy a Lakosság Egészségéért Alapítvány 2010-ben alapította meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Ápolója díjat. 2020-tól a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Szervezete vállalta át az elismerés gondozását, átadását.

Ezt a címet minden évben egy szakdolgozó nyerheti el jelölés útján, és minden alkalommal 10-15 jelölés érkezik a munkáltatók vagy a munkatársak részéről. Az elbírálást bizottság végzi. A pandémiás helyzetre tekintettel tavaly elmaradt a díj átadása, amit idén pótoltak.

Ennek megfelelően 2021. Megye Ápolója díját Mongyiné Jakus Mária, a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház gyermekosztályának osztályvezető főnővére vehette át dr. Balogh Zoltántól és Dankó Zsuzsannától.

Idén a Megye Ápolója díjat pedig Halmi Zoltánné, a szolnoki Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet érsebészeti osztályának főnővére nyerte el.

Az ünnepség végén a területi szervezet a negyven éve pályán lévő megyei szakdolgozókat is köszöntötte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában