Fejlesztés

2022.05.17. 15:15

Átadták az új bölcsődét Mezőtúron

A református egyházközség energetikai korszerűsítéseket is megvalósított.

Rimóczi Ágnes

Beküldött fotó

Több területen is sikeresen pályázott a Mezőtúri Református Egyházközség, melynek köszönhetően különféle fejlesztések valósultak meg a városban.

Elkészült az egyházközség új bölcsődéje, valamint energetikai korszerűsítés zajlott a Szendy Pál Református Idősek Otthonában és a Pályi István Sportcsarnokban.

A fejlesztések befejeződtek, a napokban át is adták azokat.

Az ünnepélyes esemény hálaadó istentisztelettel kezdődött a Belvárosi Református Templomban, ahol Herczeg Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, valamint Szűcs Dániel, Mezőtúr alpolgármestere is köszöntötte a Mihalina házaspárt, az alkalomból, hogy immáron húsz éve szolgálnak a városban.

Az átadott korszerű bölcsőde közel száznyolcvankétmillió forint pályázati támogatásból épült meg, az egy csoportszobás intézmény tizennégy kisgyermeket tud majd fogadni. Az idősek otthona, valamint a sportcsarnok energetikai felújítása pedig kettőszázkilencvenhét millió forintnyi uniós támogatás segítségével valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában