Program

2022.05.14. 15:34

Az illusztrációkészítés rejtelmeibe is bepillantást nyerhettek Jászfényszarun

A rajzokból nyílt kiállítás május végéig tekinthető meg a Szent Erzsébet Közösségi Ház galériájában.

Illés Anita

Kovács Béláné Pető Magdolna (balról), Farkas Edit és Utasi Hajnalka a bemutatón Fotó: Pesti József

A mesék és az illusztrációk világába kalauzolt el a Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság minapi rendezvénye a Szent Erzsébet Közösségi Házban. Kovács Béláné Pető Magdolna, a társaság elnöke köszöntőjében bemutatta az est vendégeit, Utasi Hajnalka meseírót, költőt és könyveinek illusztrátorát, Farkas Edit grafikust. 

A beszélgetésen beharangozták, hogy hamarosan megjelenik a jászberényi meseíró Masni és Csini című könyvének második kötete. Masni és Csini, a két bűbájos csincsilla története az esélyegyenlőség jegyében, a fogyatékkal élők elfogadását, integrációját segítve készül el. Az első kötethez hasonlóan a második valamennyi példányát is autizmussal érintett családoknak, alapítványoknak, oktatási és nevelési intézményeknek, kórházaknak ajándékozza a szerző. A mesekönyvet Farkas Edit illusztrációi gazdagítják. 

A rendezvényen különböző műhelytitkokat, technikákat is elárult egy-egy mesekarakter illusztrációjának elkészítésével kapcsolatban. A rajzokból nyílt kiállítás május végéig tekinthető meg a Szent Erzsébet Közösségi Ház galériájában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában