Határozatképtelenség

2022.05.27. 13:56

Berekesztették a rendkívüli testületi ülést Jászberényben

A képviselők nem tudták elfogadni a tavalyi zárszámadást.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

Határozatképtelenség miatt berekesztették a jászberényi képviselő-testület csütörtök délutánra összehívott rendkívüli ülését, így nem került sor az önkormányzat előző évi zárszámadásának ismételt tárgyalására.

Mint arról korábban beszámoltunk: az elmúlt héten tartott soros tanácskozáson a testület többsége nem fogadta el a város gazdálkodásáról szóló előterjesztést.

A botrányos Malom-ügyben hozott polgármesteri döntések ellen tiltakozva a Fidesz-frakció öt tagja tartózkodott, Tamás Zoltán és Dr. Szabó Tamás pedig nemmel voksolt.

Dr. Gedei József (DK) szintén nem szavazta meg az előterjesztést, Dobrán Gyula pedig nem volt jelen.

A kormánypárti frakció bizonyos feltételekhez kötötte a zárszámadás támogatását és kezdeményezték a szervezeti és működési szabályzat módosítását. Szabályozni szeretnék, hogy a polgármester egyedül, testületi egyeztetés nélkül ne dönthessen többszáz millió forint költségvetési pénzösszeg átcsoportosításáról.

Amennyiben a képviselő-testület május 31-ig nem fogadja el a zárszámadást, akkor az egyes állami normatív támogatásokat felfüggesztik, ezért május 26-ra rendkívüli ülést hívtak össze. Budai Lóránt polgármester változatlan formában terjesztette elő a zárszámadást.

A Fidesz-frakció, Dr. Gedei József (DK) és Dobrán Gyula (Mi Hazánk) távol maradt a tanácskozástól, melyen csak a Közösen Jászberényért Egyesület hat képviselője vett részt.

Hétfőre újabb rendkívüli ülést hívtak össze, ahol ismét nekifutnak a zárszámadás megtárgyalásának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában