Rendezvény

2022.05.24. 06:55

Búcsúval ünnepelték a szandaszőlősi templom védőszentjét, Szent Orbánt

Az egyházközösség ebéddel látta vendégül a híveket, a gyerekek népijátékokkal tölthették el kellemesen a délutánt.

Rimóczi Ágnes

Kómár István plébános gitárral kísérte a Csillagfény Gyermekkórust Beküldött fotó

A száztizenegy éve álló szandaszőlősi Szent Orbán-templom védőszentjének ünnepére rendeztek búcsút a minap. A búcsúünnepen elsőként Polcz Zoltán plébános prédikált, aki az ember saját belső, lelki megnyugvásához, békességéhez kapcsolódó, szívre ható szép gondolatait osztotta meg a hívekkel. 

Az ünnepi szentmisén Szent Orbán-emléklappal mondtak köszönetet azoknak, akik már hosszú ideje végeznek kiemelkedő munkát a szandaszőlősi Szent Orbán-templomért és a plébániai közösségért. Emléklapot kapott a „Rózsafűzér” imaközösség és Kómár István plébános, aki húsz esztendőn keresztül volt a templom plébánosa. Az eseményt egyébként Kómár atya a Csillagfény Gyermekkórussal tette még varázslatosabbá, meghatóbbá. 

Az egyházközösség ebéddel látta vendégül a híveket, a gyermekek népi játékokkal tölthették el kellemesen a délutánt. Különösen nagy népszerűségnek örvendett a békatábla játék, mely a XVIII. században a francia egyházaknál a ministránsok egyik kedvenc játékának számított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában