Kertgondozás

2022.05.03. 06:50

Csodás virágaival mutat példát a kisújszállási nyugdíjas

Tevékenységével más városszépítőkre próbál ösztönzően hatni.

Daróczi Erzsébet

Kovács Jánosné mutatja kerti pázsitvioláját és tulipánját Fotó: Daróczi Erzsébet

 A nyugdíjas szakoktató és férje a házuk kertjében kis halastavat hoztak létre, a háztömbök közötti területre pedig virágokat, díszfákat és cserjéket ültettek, így tavasztól őszig mindig van valami illatozó virág. 
Ottjártunkkor a férj a lakótelep előtti erdőben nyírta a füvet, ahol erdei utat alakítottak ki, mely a környéken lakó gyermekek kedvelt játszóhelye. Az erdei fák között korábban felesége, Esztike ritka díszfákat ültetett, míg a házuk melletti füves területen „méhlegelőt” alakított ki – már virágzik a százszorszép. Az előkertben nyílnak a tulipánok, nárciszok és több talajtakaró kis virág. Az udvar egy része előkészítve a paradicsom- és paprikapalántáknak.

 A terasz fölött rövidesen virágba borul a lilaakác. 

Kovács Jánosné rendre indul a Virágos Kisújszállásért versenyen, melyen több díjat is bezsebelt már. Idén újfent benevez, de nem a díjakért teszi. Neki az okoz örömet, ha virágait más is megcsodálja, és ezen keresztül kedvet kap a városszépítő tevékenységhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában