Gyérítés

2022.05.12. 12:24

Folytatódik a szúnyogirtás csütörtökön Szolnokon

A kertvárosi részeken várható a szúnyogirtó kocsi felbukkanása.

szoljon.hu

Fotó: Szolnoki Városüzemeltetési Kft

Melegködös földi irtással folytatódik a szúnyoggyérítés csütörtökön a jászkunsági megyeszékhelyen – tájékoztatott közösségi oldalán a Szolnoki Városüzemeltetési Kft.

Szúnyogirtás a Vízpart körút, az Alcsi üdülő és a Tiszaliget térségében, valamint Szandaszőlős egy részén lesz.

Az önkormányzat sajtóreferense közölte hírportálunkkal, hogy a készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

Gyuricska Évától megtudtuk, a szúnyogirtás napján javasolt a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, összegyűjteni vagy letakarni.

A kezelés idejére és az azt követő egy órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani a szellőztetőket kikapcsolni. Továbbá az érintett területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző jármű közvetlen közelében tartózkodni tilos.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában