Voksolás

2022.05.17. 17:35

Időközi választások jelöltjei mutatkoztak be Szolnokon

Időközi választások várhatók Jász-Nagykun-Szolnok megye 1. számú választókerületében is.

Kovács Berta

Szalay Ferenc, a Fidesz-KDNP választókerületi elnöke (középen) sajtótájékoztatón mutatta be a kormánypártok jelöltjeként a tiszavárkonyi polgármesteri posztért induló Bognárné Szabó Melindát és a Szolnok-Pletykafalu képviselőjének induló Menkó Gyulát Fotó: Mészáros János

 A térségben indított jelölteket mutatta be keddi sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség választókerületi elnöke.

Elmondta, június 26-án Szolnokon a 4. választókörzetben tartanak időközi választást, dr. Fajcsák Károly önkormányzati képviselő ugyanis egészségi állapota miatt lemondott mandátumáról, július 3-án pedig Tiszavárkonyban, ahol a község képviselő-testülete múlt évben feloszlatta magát, így új képviselő-testületet és polgármestert is választani kell.

Tiszavárkonyban a Fidesz-KDNP színeiben a polgármesteri posztért a tősgyökeres Bognárné Szabó Melinda száll ringbe, aki korábban képviselőként dolgozott a településért, emellett a Fidesz helyi csoportját is vezeti.

Vállalkozóként is sokat tett a településért, 2015 óta megváltozott munkaképességű emberekkel végeznek csomagolói munkát.

Képviselőként pedig a polgári szövetség színeiben Nagy Lajos, Bartus Istvánné és Kiss Zoltán méretteti meg magát. A polgármester-jelölt célkitűzése, hogy megfelelő szaktudású képviselő-jelöltekkel közösen dolgozzon a település fejlődéséért.

Szolnokon a Pletykafalu Közössége Egyesület elnöke, Menkó Gyula indul jelentős Fidesz-támogatottsággal.

A 2020-ban megalakult egyesület határozott célja volt, előremozdítsák közösségi és a kulturális életet, megoldják az aktuálisan adódó feladatokat. Az itt elért eredmények motiválták arra, hogy képviselőként is tegyen a városrészért és a körzetért. folytatni kívánja elődje munkáját, emellett saját útjukat is folytatnák. Vallja, hogy olyan embernek kell képviselnie a városrészt, aki ismeri a terület problémáit, az ott élő embereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában