Menekültek

2022.05.13. 08:00

Javarészt gyerekek érkeztek Kijevből Mezőtúrra

A befogadottak mindegyike egészségügyi szűréseken esik át.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció/Török János

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal ideiglenes menekült-befogadóhellyé nyilvánította a város volt főiskolájának épületét, a Városi Oktatási Centrumot. Az épületbe a közelmúltba tizenhét ukrán menekült érkezett, ahogy arról Szűcs Dániel beszámolt, tizenhárom gyereket és négy felnőttet helyeztek el ott. 

– A csoport Kijevből érkezett, kollégáimmal személyesen fogadtuk őket, miközben kiderült, mindannyian beszélnek magyarul, így a kommunikáció akadálytalan. A dokumentumaikat az illetékes hatóságok ellenőrizték, mindent rendben találtak. A befogadottak mindegyike egészségügyi szűréseken esik át, a gyerekek esetében védőnővel egyeztettünk ez ügyben, természetesen Covid-tesztet is végeztek náluk – számolt be a részletekről az alpolgármester. 

Hozzátette: amennyiben valaki adományokkal szeretne segíteni a városba érkezőknek, van rá lehetőség. – Keddenként és csütörtökönként délután egy órától fél ötig lehet hozni az oktatási centrum épületéhez az adományokat – emelte ki Szűcs Dániel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában