Gigantikus kapás

2022.05.02. 16:28

Kilencvenhárom kilós harcsát fogott a kisújszállási horgász

Élete nagy fogásáról tájékoztatta hírportálunkat Szarvák Márton, a kisújszállási Munkás Horgász Egyesület elnöke, aki április 30-ról május 1-re virradó éjszaka az egyesület Téglagyári II-es taván 93 kilogrammos, 230 centiméter hosszúságú harcsát fogott.

Daróczi Erzsébet

Beküldött fotó

Gyermekkorom óta horgászom, az utóbbi néhány évben szinte kizárólag a harcsákat vettem célba. Az eddigi legnagyobb harcsám 36 kilót nyomott, de több kisebb példányt fogtam már– mondja korábbi fogásairól az elnök, aki szombat délután szélcsendes időben kezdett el horgászni.

– A csali felkínálási módja az utóbbi időben a harcsahorgászok között méltán népszerű spannolós módszer volt. Tenyeres kárász került a horogra, amit a horgászhelytől 150 méterre lévő nádfal előtt helyeztem el. A kapitális példány éjszaka egy órakor jelentkezett erőteljes kapással. Bevágás után a hal felém indult. Éreztem, hogy nem mindennapi példánnyal van dolgom, de viszonylag könnyen tudtam magam felé húzni. 

Az igazi csata a parttól 30 méterre kezdődött. Feltekertem 6-8 méter zsinórt, a hal ugyanennyit visszahúzott. Ismét feltekertem néhány métert, amit az óriás újra visszahúzott. Ez így ment több mint negyven percen keresztül. Lassan eltelt egy óra a hal megakasztása óta, amikor éreztem, hogy kezd fáradni, így magam elé tudtam terelni. A szájába nyúlva, az időközben odaérő halőrünk, Szoboszlai Róbert segítségével húztuk ki a partra. A reggeli mérés során derült ki, hogy rekord méretű, 93 kilogrammos és 230 centiméter hosszú halat sikerült fognom. Életem legnagyobb küzdelme volt, kívánom minden horgásznak, hogy hasonló élményben legyen része – kívánta a szerencsés horgász társainak is. 

A harcsa életkorát csak saccolni tudta Szarvák Márton, az egyesület húsz éve kezeli ezt a horgásztavat, nagy valószínűséggel már akkor a tóban élt a rekord fogású hal, amelyet kipreparáltatva szeretne az utókornak is megőrizni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában