Tisztítsuk meg a Tiszát

2022.05.27. 21:56

Közel ötven zsák szemetet gyűjtöttek a hulladékgyűjtő akció során Szolnokon

A hulladékok fajtái ezúttal is széles skálán mozogtak.

Szoljon.hu

Fotó: Szolnoki ZöldErő Facebook-oldala

Mint arról korábban hírportálunkon már beszámoltunk, a napokban önkéntesekkel népesült be a Tisza szolnoki partszakasza az NHSZ Szolnok Nonprofit Kft. által meghirdetett, Tisztítsuk meg a Tiszát! elnevezésű eseményen.

Az akcióban részt vett a Szolnoki ZöldErő csapata is. Mint közösségi oldalukon írják, egy régóta kiszemelt területet volt lehetőségünk tisztábbá varázsolni. A körülmények nem voltak a legideálisabbak, az önkénteseknek ugyanis a meleggel, a magas páratartalommal, a szemerkélő esővel, a sok szúnyoggal, illetve a magas és sűrű aljnövényzettel is meg kellett küzdeniük munkájuk során.

A hulladékok összegyűjtésére ezúttal tizenegyen vállalkoztak, akik végig egy csoportban, szisztematikusan számolták fel a soron következő szemétkupacot. Nagyjából másfél órát követően huszonegy zsáknyi szemét gyűlt össze, amelyek között volt porszívó, elektromos borotva, televízióburkolat, számítógép-alkatrész, sitt, rengeteg bevásárlószatyor, tisztálkodószer, továbbá sokféle ruha is.

Ezt követően a Szent István híd felé vették az irányt, útközben pedig hét darab autógumit szedtek össze. A hídnál egyébként főként műanyag palackot és üveget találtak, melynek nagy része sajnos a hídon közlekedők hulladéka volt, és csak kis része a folyó által szállított szemét. Hozzátették, megdöbbentette őket, mennyi autóalkatrész hevert a környéken.

Az önkéntesek rengeteg autóalkatrészt találtak Fotó: Szolnoki Zölderő Facebook-oldala

Az akció végén összesen negyvenhárom zsáknyi hulladéktól, továbbá némi nem zsákolható szeméttől sikerült megtisztítani a Tisza környékét.

Fotó: Szolnoki ZöldErő Facebook-oldala

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában