TOP Plusz

2022.05.25. 12:05

Közkonyhaépítésre nyújt be pályázatot az önkormányzat Kengyelen

A négyzetméter alapterületű konyha felépítéséhez a Területi- és Településfejlesztési Program Plusz pályázatára nyújtott be támogatási kérelmet az önkormányzat.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Új közkonyha létesülhet a település piaca mellett, megépítéséhez a napokban nyújt be támogatási kérelmet az önkormányzat. 

– Ez egy háromszáz adagos konyha lenne, melyet terveink szerint a későbbiekben még egy étkezdével is kibővítenénk. Az itt főzött ételekkel elsősorban az önkormányzati fenntartású intézményeinket, például az óvodát, vagy az idősek otthonát látnánk el, továbbá azokat a lakosokat is – főleg idősebbeket –, akik ezt igényelnék. Intézményeinkbe jelenleg egy martfűi vállalkozástól rendeljük az ételt, de számításaink szerint egy saját konyha működtetése gazdaságosabb volna, ráadásul a közmunkaprogramban megtermelt zöldségeket is fel tudnánk használni az ételkészítés során – magyarázta hírportálunknak Németh Lajos alpolgármester.

Mint megtudtuk: a konyha megépítéséhez a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatán kétszázmillió forint értékben nyújtott be támogatási kérelmet az önkormányzat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában