Beruházás

2022.05.25. 11:25

Önerőből kénytelenek felújítani a polgármesteri hivatal épületét Csépán

Egyéb források hiányában apró lépésekkel, saját erőből kezdik meg a leendő polgármesteri hivatal épületének felújítását Csépán. A költözéssel a központi jelleget erősítik, így néhány száz méteres körzeten belülre kerül a hivatal, az óvoda, az iskola, a bolt és a művelődési ház. A buszról leszállók könnyebben intézhetik el ügyeiket.

P. Pusztai Nóra

Illusztrációfotó/Shutterstock

Már második alkalommal utasítják el a leendő polgármesteri hivatal épületének felújítását célzó pályázatot. 

– Tavaly azt kifogásolták, hogy akkor még raktárként funkcionált az épület, ezt azóta orvosoltuk azzal, hogy ügyfélszolgálati irodát alakítottunk ki, de ismét nem kerültünk a támogatottak közé. 

Érthetetlen a döntés, hiszen a pályázat éppen a színvonal emelésére, a szolgáltatás bővítéséhez járulna hozzá. Szeretnénk központi helyen lévő ingatlanból ellátni a tevékenységeinket

– emelte ki Pintér Csaba Gábor, polgármester.

Úgy döntöttek, hogy a munkálatoknak önerőből vágnak neki, pedig a településvezető elmondása szerint sok olyan egyéb kiadásuk volna, amit ki kellene gazdálkodni. 

– Jutottunk némi pluszforráshoz. Egy-két évvel ezelőtti útépítés kapcsán nehézkes volt az elszámolás, az összeget kénytelenek voltunk kifizetni, az elmúlt időszakban gazdálkodtuk ki, a tavalyi évet másfél millió forintos tartalékkal húztuk ki, ha nem lettek volna rendezvényes pályázatok, akkor semmit sem tudtunk volna szervezni. Végül visszakaptuk az államkincstártól a pénzt, ennek egy részét a hivatalprojektbe forgatjuk, a tervek szerint húszmillió forint az anyagköltséget kifutja – részletezte. 

A közműveket még rendezni kell, a gáz nincs bevezetve az épületbe, így elektromos fűtési rendszerben gondolkodnak.

– Társadalmi munkában csinosítjuk majd az épületet. A fűtést légkondicionálókkal oldjuk meg, a jövőben újra megpróbáljuk a pályázatokat, hogy továbbléphessünk – fogalmazott. 

A kiszemelt épület bár központi helyen van, viszont nem túl nagy, így néhány iroda és a házasságkötő terem a jelenlegi helyén marad, a testületi ülések a művelődési házba költöznek. 

Most nagyon nehezen találnak meg minket, az udvarra egy nagyobb személyautóval nehéz beállni, ami a karácsonyi adományok érkezésekor igen megbonyolítja a pakolást. Ez is megváltozna

– mondta. 

A munka heteken belül megkezdődhet, a tervek szerint a telet már az új helyen töltik. A mostani polgármesteri hivatal épületét az idősotthon bővítésére használnák. 

– Sokszoros a várólista, sorban újítjuk majd a szobákat, 2024-re szeretnénk jelentősen megnövelni a kapacitást – számolt be a kitűzött célokról Pintér Csaba Gábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában