Akció

2022.05.11. 06:55

Öt adományozott fát ültettek el Szolnok különböző területein

A felajánlott különböző fajta fáknak a város több részén, a Tallinn városrészben, a Széchenyi lakótelepen, a belvárosban és a Pletykafaluban találtak méltó helyet.

Kovács Berta

Lits László és Urbán Izabella a Pletykafaluban elültetett fánál tartott sajtótájékoztatót Fotó: Mészáros János

Szolnokon is egyre több cégnél kerül előtérbe a környezettudatos gondolkodás. legutóbb például egy többek között festék kereskedelmével foglalkozó vállalkozás mutatott jó példát.

– Megkeresett minket az Urbán és Társa Kft., és egy nagyszerű társadalmi szerepvállalásról tettek tanúbizonyságot: öt fát ajánlottak fel a Madarak és Fák napja alkalmából – számolt be róla Lits László, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatója a keddi sajtótájékoztatón. 

Az esemény helyszínéül a Martinovics úti játszóteret választották, ide telepítették ugyanis az egyik fát. Már mind az öt fát elültették a város különböző pontjain, civil szervezetek pedig vállalták a fák hosszú távú gondozását. 

Az olyan szegmens, mint a festékipar, elég sok káros anyagot termel. Ezért nagyon fontosnak tartjuk, hogy valamiképp könnyítsük a terheltségét a Földnek. Ebbe beletartozik a faültetés is

– hangsúlyozta Urbán Izabella, az Urbán és Társa Kft. értékesítési vezetője. 

Azt is elmondta, cégüknél hangsúlyt helyeznek a társadalmi szerepvállalásra városszinten, rászoruló családoknak már újítottak fel házat, iskolákban festettek osztálytermeket, részt vettek szemétgyűjtésben, és a továbbiakban is szeretnének a város érdekében együttműködni. A felajánlott különböző fajta fáknak a város több részén, a Tallinn városrészben, a Széchenyi lakótelepen, a belvárosban és a Pletykafaluban találtak méltó helyet. A Pletykafaluban található Martinovics úti játszótérre magas kőris jutott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában