Pályázat

2022.05.02. 08:09

Portugáliában jártak a Túri Fazekas Múzeum munkatársai

Az idősekkel való együttműködés volt a középpontban.

Rimóczi Ágnes

Külföldi élményeikről számos kép is készült – mutatta Pusztai Zsolt múzeumigazgató (jobbra) és kollégája, Asztalos Csaba Fotó: Mészáros János

A szakemberek az Erasmus+ pályázat keretében vettek részt egy tanulmányúton, ahol a vendéglátók jó gyakorlatait tanulmányozták. A projektvezető Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum kollégái, valamint a partnerintézmények, a martfűi művelődési központ és múzeumunk néhány dolgozója utaztak együtt a portugáliai Oeirasba. Utazásunk célja, egyben a projekt lényege, hogy megtanuljuk, hogyan foglalkozzunk múzeumi kereteken belül az idősekkel úgy, hogy mindkét félnek hasznos legyen az együttműködés – számolt be röviden Pusztai Zsolt. A Túri Fazekas Múzeum elmondta, megtekintették továbbá az idősegyetemek működését, különleges foglalkozásokon vettek részt, melyek során sok hasznos háttér-információkat kaptak. Az öt napos tanulmányút során szerzett információkat igyekeznek saját működésükben is alkalmazni. 

– Fontos, hogy az idősekkel el kell hitetni, hogy szükség van rájuk és a tevékenységükre – emelte ki Pusztai Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában