Vidékfejlesztési Program

2022.05.28. 17:39

Sikeresen pályáztak a piactér felújítására Jászárokszálláson

A beruházás tervezett összköltsége több mint százharminchétmillió forint.

Illés Anita

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

Közel százmillió forintot nyert el az önkormányzat a Vidékfejlesztési Programban a piactér felújítására. A tervek elkészítése már 2017-ben elkezdődött, majd a pályázatot az önkormányzat első alkalommal 2021 februárjában adta be, ám akkor elutasították a támogatási kérelmet. A projektet átdolgozták és továbbfejlesztették. Amikor pedig lehetőség adódott, újra benyújtották a pályázatot, amit a napokban pozitívan bíráltak el. 

A beruházás részleteit Gergely Zoltán polgármester a város honlapján közzétett tájékoztatóban ismertette. A projekt célja a jászárokszállási piactér és környezetének felújítása, melynek fő eleme a meglévő piaccsarnok bővítése. Ennek keretében négy hűtőpultot és hatvannégy asztalt szereznek be, melyeket a megújult piaccsarnokban helyeznek majd el. Ezenfelül akadálymentesítést végeznek és járdát építenek, valamint napelemrendszert telepítenek, kézfertőtlenítőket és biztonsági kamerákat helyeznek ki az épületben.

 A beruházás tervezett összköltsége több mint százharminchétmillió forint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában