Éles ész

2022.05.23. 06:55

Szabadtéri matekversenyen mérkőztek meg jászberényi diákok

A Székely Mihály Általános Iskola ebben a tanévben csatlakozott a Medve Szabadtéri Matekverseny országos rendezvénysorozathoz, mely a matematikán keresztül nyújt szabadtéri közösségi élményt a diákoknak.

Illés Anita

Élményekkel gazdagodtak a diákok a tudáspróbán Fotó: Pesti József

A mobiltelefonos verseny a Margit-szigeten, a Medve Matek GO pályán zajlott, ahol háromfős csapatokban negyvennyolc gyermek tette próbára a tudását. Iskolánk harmadik-nyolcadik évfolyamos diákjai vettek részt a programon

– mondta el érdeklődésünkre Dorozsmai Dóra matematikatanár, aki több kollégájával közösen szervezte a vetélkedőt.

A tanulók a Margit-szigeten és környékén lévő állomások között vándoroltak, és az ott kapott feladatokat oldották meg akadályverseny jelleggel. Az egyes állomásokról a megoldás helyességétől függően haladtak a következő helyszínre, hogy megszerezzék az arany-, az ezüst- és a bronzmedve rangot.

A feladatok megoldásához matematikai és tájékozódási készségekre, állóképességre egyaránt szükség volt. A mozgás és gondolkodás mellett a verseny kiváló alkalmat adott a csapatépítésre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában