Beruházás

2022.05.23. 10:11

Szigetelik és energiatakarékossá teszik az idősek otthonát Rákóczifalván

Megkezdődött az „Aranyősz” Idősek Bentlakásos Otthonának felújítása.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A negyvenöt idős személy ellátását szolgáló épületet 2004-ben adták át. A mostani beruházás során a mennyezetet szigetelik, ezáltal javítva az épület hőgazdálkodását. A nyári hónapokban így hűvösebb lesz az épületben, kellemesebb körülményeket biztosítva a lakóknak, a téli időszakban pedig a fűtés során számottevő földgáz-megtakarítást érhetnek el. Beépítenek egy tizenkét kilowatt teljesítményű napelem­rendszert is, amely a jelentős villamosenergia-igény egy részét fedezi. 

Mint dr. Túróczi Imre polgármester kifejtette, a tízmillió-háromszázezer forintos beruházás összegét két forrásból biztosítják. Egyrészt a kormány ötmillió forint cél jellegű támogatást nyújtott konkrétan a felújítás finanszírozására, e mellé a szükséges önerőt a város saját forrásból állja. 

A beruházással a kivitelezőnek idén augusztus végéig kell elkészülnie. A munkavégzés hónapjai alatt az idősek lakhatása az épületben ugyanúgy megoldott lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában