Rekonstrukció

2022.05.26. 11:25

Több fontos beruházás érintheti idén az abonyi pályaudvart

Modern jegykiadó automaták szolgálják ezentúl az utazóközönséget az abonyi vasútállomáson. A helyszínen emellett több, az épület állagmegóvását célzó fejlesztés is megvalósulhat.

Hartai Gergely

Fotó: Beküldött

Új, korszerű jegyértékesítő automatákat helyeztek üzembe az abonyi vasútállomáson – jelentette be Facebook-oldalán az önkormányzat. A nemrég telepített berendezésekre immár kamerák figyelnek. A polgármesteri hivatal abban bízik, hogy sokáig szolgálják majd az utasokat, ugyanakkor remélik, az idei évre ígért egyéb vasúti fejlesztések is megvalósulhatnak. Ezek közül az egyik legfontosabb az épület homlokzatának festése – olvasható a városháza minapi közleményében. 

A bejegyzésre több reakció is érkezett a közösségi oldalon. A véleményt formálók közül többen üdvözölték a korszerűbb jegyvásárlási lehetőséget. Voltak azonban olyan jelzések, miszerint rendkívül fontos lenne a vasútállomás épületének renoválása, valamint a mellékhelyiség rendbetétele. Mások a rongálások ellen emeltek szót. 

Lőrinczy Veronika városházi sajtóreferens arról számolt be hírportálunknak, hogy a MÁV-tól kapott információk szerint felújításokat, kisebb fejlesztéseket tervez a közeljövőben a vasúttársaság. 

Március óta nem csupán takarítás zajlik a helyszínen, hanem a tetőhéjazat karbantartását és a sérült palák cseréjét, illetve igazítását is célul tűzték ki. A teljes tetőfelület tisztítását már elvégezték a szakemberek. Mindemellett a MÁV az idei esztendőben több olyan munkálatot tervez, amelyek kifejezetten az állomás összképének javítását célozzák. Ezen munkálatok előkészítése már elkezdődött. 

Az állomást érintően a kö­zeljövőben megtörténik a felvételi épületen lévő előtető javítása, cseréje, valamint a homlokzat javítása és festése, tizennégy esőbeálló karbantartása, az állomás előterének aszfaltozása, az utas-WC és négy kisebb épület bontása, továbbá a kerítések festése

– tudtuk meg. 

Lőrinczy Veronika kiemelte: a társaság korábban azt közölte a polgármesteri hivatallal, hogy továbbra is nyitottak az önkormányzattal kötendő együttműködési megállapodás és a nemrégiben jelzett, bérletre vonatkozó hasznosítási elképzelések egyeztetésére.

Közösen tennének az állomásért

Mint arról korábban beszámoltunk: összefogással szépítené meg a vasútállomást a helyi önkormányzat és a MÁV. Régi probléma ugyanis a terület meglehetősen leromlott állapota. A rendezetlenség mellett korábban rongálások is előfordultak a helyszínen. Ám a mintegy két évvel ezelőtti kapcsolatfelvétel reményt adott a körülmények javulására. Részben a kooperációnak tudható be, hogy a létesítmény és környéke a korábbi állapotokhoz képest rendezettebbé vált.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában