Fiatal tehetségek

2022.05.09. 10:17

Tóbiás Petra a Tiszaföldvár Városi Polgárőr Egyesület ifjú polgárőre lett

Díjat nyert el a fiatal polgárőr.

P. Pusztai Nóra

Fotó: P. Pusztai Nóra

– Hogyan lett polgárőr?

– Egy barátnőm a tisza­földváriak között vállalt szolgálatot, s elmondta, hogy mit kell csinálni, és nekem is megtetszett a polgárőrség. Szerettem volna jobban megismerni a várost, így végül tavaly nyáron csatlakoztam is a szervezethez. 

Egyenruhát öltünk, de sosem egyedül megyünk. Nagyon jó a kapcsolat az egyesület többi tagjával. Inspiráló embereket ismertem meg. Figyeltem, betartattuk a szabályokat és a célom is megvalósult, hogy a város életébe jobban belelássak, persze azért van még mit tanulni. 

– Minden évben van lehetősége az egyesületnek, hogy erre a díjra felterjessze a fiataljait, idén Kecse László, a földváriak elnöke rám gondolt. Amikor szolgálatba hívtak, leginkább hétvégente, akkor igyekeztem mindig helytállni. Rendőri jelenlét mellett még forgalmat is irányítottam. A rendezvények biztosításába még nem vontak be, főleg az utcán, a szabályok betartatásával töltöttük a szolgálati időt. Úgy gondolom, nagyon fontos már fiatalként ilyen típusú közösségi munkát vállalni. Amennyiben tehetem, később is tagja maradok majd a tiszaföldvári polgárőr egyesületnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában