Fejlesztés

2022.05.13. 07:30

Tornaszobát is kialakítottak a tiszaörsi Sárgarigó Óvodában

A Magyar Falu Program és egyéb pályázati források révén több mint kilencmillió forintból megújultak az intézmény belső terei, vizesblokkja, valamint tornaszobát is kialakítottak.

Köllő Judit

Richter Józsefné óvodavezető az új vizesblokk előtt Fotó: Nagy Balázs

Jelentős korszerűsítésen esett át a Sárgarigó Óvoda. A Magyar Falu Program és egyéb pályázati források révén több mint kilencmillió forintból megújultak az intézmény belső terei, vizesblokkja, valamint tornaszobát is kialakítottak. Ami pedig a kültéri fejlesztéseket illeti: új játszótéri elemeket, fejlesztőjátékokat szereztek be, sőt, még az oldalkerítést is lecserélték – tudtuk meg Zabolai Sándorné alpolgármestertől és Richter Józsefné óvodavezetőtől. Az óvoda frissen festett halványzöld falait számos tablókép díszíti. 

Mint kiderült: a kreatív tablókat már hagyományosan az óvodapedagógusok készítik, melyeket a gyerekek általános iskolai ballagásáig hagynak fent a falakon. – Sok kreatív pedagógus dolgozik nálunk, és büszkék vagyunk rá, hogy az újonnan festett falainkat ilyen szép csoportképek díszítik – nyilatkozta hírportálunknak Richter Józsefné. 

– Nagy öröm volt számunkra az óvoda felújításának híre, hiszen közel ötven csemete jár hozzánk, akiknek nagyobb csoportszobákra volt szükségük. Ezért galériát alakítottunk ki a termekben, ahol van elég hely a játékoknak, illetve színes bútorokkal rendeztük be a szobákat. Mindezek mellett kialakítottunk egy tornaszobát is, hogy a hidegebb napokon is tudjunk sportgyakorlatokat végezni a kicsikkel. Az étkeztetést továbbra is az önkormányzat konyhája biztosítja – tudtuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában