Magyar Falu Program

2022.05.10. 10:25

Tovább fejlődik a könyvtár Tiszapüspökiben

Pályázatot nyújtottak be a Nemzeti Kulturális Alaphoz a könyvtár maradék bútorzatának lecserélésére.

Molnár-Révész Erika

A könyvtárnak és a helytörténeti gyűjtemények otthont adó volt plébánia udvarát szépítik Tiszapüspökiben. Fotó: Beküldött

A Magyar Falu Program pályázatainak köszönhetően több munkálat indult el a napokban a Tiszapüspöki Könyvtár és Helytörténeti Gyűjteménynek otthont adó volt plébánia épületénél.

– Az egyik pályázatot a Római Katolikus Plébánia nyerte, ebből az udvart fejlesztjük. Az épület köré járda, emellett autóbejáró, parkoló és filagória készül, valamint az épületen belül a régi korhadt hajópadlót cseréljük le. A másik pályázati forrást az önkormányzat kapta, melyből olyan eszközöket vásárolhatunk mint fényképezőgép, vitrin, laptop illetve paraván – sorolta Farkas László. 

Az intézmény vezetője elmondta, nemrég pályázatot nyújtottak be a Nemzeti Kulturális Alaphoz a könyvtár maradék bútorzatának lecserélésére, valamint új informatikai eszközök vásárlására.

– Közel három és fél millió forintra nyújtottunk be támogatási kérelmet, sikeres pályázat esetén elmondhatjuk, hogy a könyvtár bútorait és informatikai eszközeit száz százalékban felújítottuk, lecseréltük – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában