Szolnok

2022.06.23. 12:23

A megfontolt gazdálkodásra figyelmeztetett Szalay Ferenc

Szalay Ferenc szerint a megoldás az orosz-ukrán háború mielőbbi lezárása, és a béke megteremtése lenne.

Hartai Gergely

Balról: Balázsiné Gődér Ágnes, a VOKE Csomóponti Művelődési Központ intézményvezetője, Szalay Ferenc polgármester, és Menkó Gyula önkormányzati képviselőjelölt fórum keretében tájékoztatták a közönséget Fotó: Hartai Gergely

Nyugdíjas fórumot tartottak csütörtökön délelőtt a VOKE Csomóponti Művelődési Központban. Az eseményen a megyeszékhely kiemelt fejlesztéseiről és gazdálkodásáról számolt be Szalay Ferenc polgármester. A városvezető beszédében kiemelte, az energiaárak várhatóan még jó ideig megmaradnak a hatósági szinten, azonban a közületeknek és az önkormányzati intézményeknek piaci áron kell majd vásárolniuk a gázt és a villanyt. 

Ez a város költségvetésében mintegy 800 millió és egymilliárd forint közötti plusz kiadást jelent.

– Ahhoz, hogy a mostani működésünket fenn tudjuk tartani, vagy többletforrást szerzünk be, vagy pedig megtakarítunk. Jelen helyzetben az előbbi a nehezebb feladat. Most az a munka folyik, hogy megnézzük, miből lehet megtakarítani – hívta fel a figyelmet Szalay Ferenc, aki úgy véli, fontos, hogy a város közösen gondolkodjon a helyzet megoldása érdekében. 

– Az egész probléma kulcsa valójában az orosz-ukrán háború mielőbbi lezárása, a béke megteremtése – összegzett a polgármester.

Sokan látogattak el a fórumra Fotó: Hartai Gergely

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában