Sajtótájékoztató

2022.06.13. 19:44

Az eddigieknél korábban kezdődik a Parti-Túra Szolnokon

Az évről évre egyre több látogatót vonzó programsorozat ingyenesen látogatható.

Köllő Judit

Balról: Menkó Imre, Szalay Ferenc, Ignácz Ervin és Patkós Imre Fotó: info.szolnok.hu

A minden évben nagy népszerűségnek örvendő Parti-Túra Szolnoki Szimfonikus Nyár elnevezésű fesztivál idén a megszokottnál korábban, június 16-án kezdődik – számolt be hétfőn sajtótájékoztató keretében Szalay Ferenc polgármester, Ignácz Ervin és Patkós Imre, a Szolnoki Szimfonikusok ügyvezetői, illetve Menkó Gyula, a Pletykafalu Közössége Egyesület elnöke, aki egyben az első koncert helyszínének ötletadója is volt. 

Korábban a fesztivál nyáresti koncertjeit Szandaszőlősön, a Széchenyi-lakótelepen, a Kertvárosban vagy éppen a Tallinn városrészben élvezhették a szolnokiak. Ám idén a Véső úti Sportközpont parkolójában várják a látogatókat egy fergeteges, bohém karnevállal. 

Az évről évre egyre több látogatót vonzó programsorozat ingyenesen látogatható. Műsoron lesznek többek között Leroy Anderson amerikai zeneszerző szórakoztató művei és dzsesszdallamok, illetve fellép majd Berkó Domonkos klarinét- és Ittzés Péter zongoraművész is. A fesztivál augusztusi koncertjei még szervezés alatt állnak, azonban annyit elárultak: augusztus 28-án ütős meglepetéssel készülnek a tiszai rakparton.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában