Pályázat

2022.06.15. 09:59

Az életet adó vízről rajzoltak a gyerekek Jászfényszarun

Rekordszámú alkotás érkezett a társaság idei figyelemfelhívó pályázatára.

Illés Anita

Szebbnél szebb rajzokból, fotókból nyílt tárlat Fotó: Pesti József

Több mint kétszáz alkotás érkezett a Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság idei Élettér-Kép című pályázatára, melyet a Europe Direct Szolnok irodával közösen, az önkormányzat támogatásával hirdettek meg. Ebben az évben a víz témaköre ihlette meg a óvodásokat, általános és középiskolásokat. 

– A pályázat célja az volt, hogy felhívjuk a figyelmet a víz fontos szerepére, és elősegítsük a vízfelhasználáshoz kapcsolódó környezettudatos szemlélet kialakítását, valamint ösztönözzük a takarékos vízhasználatot, hogy megelőzzük a vízvilágválságot – mondta a napokban tartott díjátadó ünnepségen Kovács Béláné Pető Magdolna. A népfőiskolai társaság elnöke hozzátette: ugyanakkor a természetes vizek, vizes élőhelyek ezerarcú szépségére és védelmére is fókuszáltak. 

Az eseményen Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester köszöntőjében örömmel szólt arról, hogy a gyerekek alkotásaikban fejezték ki a bennük munkálkodó érzéseket. 

Közel kétszázhatvan jelentkező munkájaként kétszáznyolc pályaművet bírált el a kilencfős szakmai zsűri és a népfőiskola elnöksége, ami rekordnak számít az Élettér-Kép történetében.

Több korcsoportban díjazták a rajzokat és a fotókat, külön figyelmet érdemeltek a csoportos munkák. A pályázat eredményhirdetésén Farkas Edit, a Hamza Múzeum és Jász Galéria igazgatója, a zsűri elnöke értékelte a díjazottakat. Az alkotások egy részéből kiállítás nyílt a Szent Erzsébet Közösségi Házban, valamint minden pályamunka digitalizálva megcsodálható a népfőiskola közösségi oldalán található fényképalbumokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában