Frissítve

2022.06.30. 09:49

Az új képviselő eskütételével kezdődött a szolnoki közgyűlés ülése

A Pletykafalu és környéke képviselője a Fidesz-KDNP frakciójába ül be.

Mészáros Géza

Letette esküjét Menkó Gyula, a szolnoki közgyűlés új képviselője Beküldött fotó

Frissítés - 12.46

A testület megszavazta, hogy a Márai Sándor Kulturális Polgári Kör felájánlásából „Thália” szobrot állíttat a város a Szigligeti Színház környezetében, a Táncsics Mihály utcában. Kliegl Sándor szobrászművész alkotását – melynek elkészítésének és felállításának hozzávetőlegesen tízmillió forintot meghaladó terheit a polgári kör vállalta magára – ünnepélyes felavatását az újjászülető helyi teátrumi épület nyár végi-ősz eleji átadására időzítik.

Arról már egy korábbi közgyűlési határozat született, hogy a Munkácsy úti orvosi rendelő épülete mintegy 380 millió forintból megújul. A testület azonban a mostani ülésén döntött arról, hogy a felújítás ideje alatt az egészségügyi szolgáltatásokat ideiglenesen a Vörösmező út 2. szám alatti önkormányzati ingatlanba helyezik át, ehhez azonban ennek az épületnek az átalakítása is szükségessé válik.

Újabb rendezési tervet fogadott el a közgyűlés a Szandaszőlőst tehermentesítő elkerülő út megépítéséhez szükséges előkészületek sorában. Pataki Ferenc főépítész beajánlásában kiemelte, hogy a közel százmilliárd forintos gigaberuházás jelentős költsége nem a várost terheli, azonban nagyon fontos beruházás lesz közlekedés-forgalmi, illetve annak járulékos gazdasági hasznai okán. Szalay Ferenc polgármester a projekt nagyságát hangsúlyozva elmondta, hogy a tervezett második belvárosi Tisza-híd jelentőségteljesebb lesz mint a jelenlegi első, a megépítésre váró második ártéri híd nagyobb lesz, mint a Százlábú-híd, az elkerülő szakasz pedig hosszabb lesz, mint a 442-es út. A képviselők egy tartózkodás mellett, tizenhárom igen szavazattal elfogadták az előterjesztést, így újabb lépéssel közelebb került a kivitelezés kezdete.

Korábban írtuk

A közelmúltban megtartott időközi önkormányzati választáson jelentős fölénnyel nyert civil jelölt, Menkó Gyula, a Pletykafalu és környéke képviselője ünnepélyes eskütételével és beiktatásával vette kezdetét a szolnoki közgyűlés csütörtöki ülése. A munkáját függetlenként megkezdő újdonsült városatya azonban – miután a pártszövetség támogatásával indult és nyert a választáson – a közgyűlésben a Fidesz-KDNP frakciójába ült be.

A közgyűlés a napirend szerinti előterjesztések megtárgyalásaival folytatódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában