Galériával

2022.06.14. 13:12

Diáknapot tartottak a szolnoki Barossban

Eszem-iszom, dínom-dánom címmel hagyományőrző diáknapot szervezett a Szolnoki SZC Baross Gábor Műszaki Technikum és Szakképző Iskola Diákönkormányzata.

Köllő Judit

Fotó: Nagy Balázs

Előző években Görögország mitológiái, majd az Európai Unió országai, idén pedig Magyarország tájegységei ihlették meg a szolnoki diákokat. A rendezvény célja a szórakozás mellet, a gasztronómia, nevezetességek, illetve a túltúra bemutatása egy-egy tájegységre jellemzően. Mindezek mellett palacsinta torony építő és főzőverseny, sportvetélkedők, karaoke, illetve előadások is várták a fiatalokat.

– Minden évben nagy hangsúlyt kap a diáknap, hiszen egy kötetlen kikapcsolódás mind a fiatalok, mind pedig a pedagógusok számára – nyilatkozta hírportálunknak Farkas Gabriella, az iskola ifjúságvédelmi felelőse. 

A mai napon 11 osztály vetélkedik, mely mindössze háromszáz gyereket jelent. A fiatalok közül mindenki lelkesen készíti a palacsinta tornyokat, illetve a tájegységre jellemző gasztronómiai finomságokat is.

– mondta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában