Bővítés

2022.06.03. 18:54

Duplájára nő a bölcsődei férőhelyek száma Törökszentmiklóson

Látványos szakaszához ért a város leendő új bölcsődéjének építése.

Molnár-Révész Erika

Polgár András építésvezetőt a kivitelezés helyszínén örökítette meg felvételünk Fotó: Mészáros János

 Már állnak a falai a város új önkormányzati bölcsődéjének a tanuszoda melletti telken. A közel ezer négyzetméter alapterületű, földszintes épületben négy csoportszobában ötvenkét gyermeket látnak majd el. Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi ötvennéggyel együtt százhatra nő a városi fenntartású bölcsődei férőhelyek száma.

A beruházásra 2020-ban nyert közel 680 millió forintos támogatást az önkormányzat, melyhez önerőt is biztosít.

– Több, mint tíz éve folyamatosan próbáljuk megszüntetni a bölcsődei férőhelyhiányt. Korábban plusz két csoportszoba megoldotta volna a gondokat, de 2014 után egyre hosszabb lett a várólista, vagy az elutasított gyerekek száma. Négy évvel később, a projekt előkészítése során kiderült, hogy a városban több mint hétszáz bölcsődéskorú gyermek van, akikre ötvennégy férőhely jutott. Megállapítottuk, hogy a megelőző öt esztendőben több mint nyolc százalékkal nőtt a gyermeklétszám. Ekkor már a fel nem vett gyerekek száma harmincötre gyarapodott a városban – tájékoztatott a beruházás hátteréről Marsi Péter.

A városfejlesztési osztály vezetője hozzátette, emellett a fiatalok foglalkoztatása érdekében fontos uniós és hazai stratégiai cél, hogy növelni kell a bölcsődei férőhelyek számát azért, hogy a fiatal szülők minél hamarabb visszatérhessenek a munka világába. A város új bölcsődéje a tervek szerint 2023 januárjára készül el, az engedélyezési eljárások után várhatóan jövő ősszel fogadja a gyermekeket az intézmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában