Galériával

2022.06.09. 19:55

Emlékplakettel ismerték el Jász-Nagykun-Szolnok megye kiváló pedagógusait

A Debreceni Egyetem Szolnok Campusának földszinti előadójában kiváló pedagógusok gyűltek össze csütörtök délután.

P. Pusztai Nóra

A résztvevőket dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tehetségtanács elnöke köszöntötte Fotó: Nagy Balázs

Ebben a tanévben 24. alkalommal adták át a Pro Talento Emlékplaketteket. Az ünnepségen dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tehetségtanács elnöke köszöntötte a résztvevőket.

Az elmúlt két évtizedben sok változást átéltünk, de az értékeket mindig átmentettük. A tehetség felismerése és gondozása a pedagógustól függ – hangsúlyozta.

A pedagógusnap minden évben jó alkalom arra, hogy a Szolnoki Tankerületi Központ is elismerje a fiatalok tanításába, nevelésébe fektetett munkát, időt, és méltassa e hivatás fontosságát.

Csütörtökön Pro Talento emlékérmet vehetett át: Kovácsné Boros Zsuzsanna, a Varga Katalin Gimnázium magyar nyelv- és irodalom, történelem, dráma és tánc szakos pedagógusa, Molnárné Ignácz Mária, a Szolnoki Szakképzési Centrum Kereskedelmi- és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola magyar-, gyors-, és gépírás szakos tanára, Pátrik Gábor Attila, a Kassai úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola magyar nyelv és irodalom, történelem szakos pedagógusa, Rózenberszki Andrea, a tiszaföldvári Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskola pedagógusa, valamint dr. Valyon Eszter Etelka, a Verseghy Ferenc Gimnázium magyar nyelv és irodalom, francia, spanyol, latin, lengyel nyelv szakos tanára.

A Pro Talento emlékérmet idén öt tizenkettedikes tanulónak ítélték oda: Czifra Botond, (Verseghy Ferenc Gimnázium), Iványi Evelin (Verseghy Ferenc Gimnázium), Kozma Klaudia (Verseghy Ferenc Gimnázium), Molnár Napsugár Katinka (Varga Katalin Gimnázium), és Pomázi Dorottya (Szolnoki Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola) részesült az elismerésben.

Az ünnepség részeként a Szolnoki Tankerületi Központ kiváló szakembereit is díjazták. 

A Szolnoki Tankerületi Központ Kíváló Pedagógusa: Baksa Istvánné, a Tiszaföldvári Kossuth Lajos Általános Iskola tanítója, Béres Mária, a Széchenyi István Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium történelem, orosz és német nyelvszakos tanára, Böjti Tamás Tiborné, a Liget Úti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola gyógypedagógusa, Cziberéné Nagy Katalin, a Szolnoki II. Rákóczi Ferenc Magyar- Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola földrajz, orosz, német szakos tanára, Döbreiné Bíró Erika, a Martfűi József Attila Általános Iskola biológia, történelem szakos tanára, Farkas Rózsa, a Szolnok Városi Tehetséggondozó Szakkollégium magyar nyelv és irodalom szakos tanára, Gulyás Károly, a Szegő Gábor Általános Iskola matekamtika számítástechnika szakos tanára, Karai Gáborné, az Öcsödi József Attila Általános Iskola matematika, fizika szakos tanára, Nagy Tibor, a Varga Katalin Gimnázium matematika, fizika, technika szakos tanára.

Szintén a Szolnoki Tankerület Központ Kiváló Pedagógusai: Pintérné Szaszkó Gabriella, a Kunszentmártoni Általános Iskola tanítója, Rátkainé Hegedűs Ilona, a Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanítója, Rózsa Józsefné, a  Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat gyógytestnevelő tanára, Rusvainé Dinnyési Zsuzsanna, a Zagyvarékasi Damjanich János Általános Iskola tanítója, Sebők Pèter, a Szolnoki Fiumei Úti Általános Iskola matematika, fizika, informatika szakos tanára, Szőke Katalin, a Révay György Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium gyogypedagógusa, Tóthné Nagy Zita, a Szajoli Kölcsey Ferenc Általános Iskola tanítója, Timárné Fischer Magdolna, a Rákóczifalvai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanára.

A Szolnoki Tankerületi Központ Kíváló Dolgozója: Koncz Enikő, a Szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános Iskola iskolatitkára, Szabó Ferenc, a Szolnoki Kőrösi-Csoma Sándor Általános Iskola és Alapfokú Műveszeti Iskola karbantartója.

Kiváló Fiatal Pedagógus: Magyar Fanni, a Rákóczifalvai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tánctanára, Széles Tamás, a Hajnóczy József Gimnázium, Humán Szakgimnázium és Kollégium magyar, mozgóképkultúra és médiaismeret tanára, Szepesi Roberta, a Szolnoki Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Néptánc Alapfokú Művészeti Iskola tanítója. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában