Fejlesztés

2022.06.17. 11:08

Félmilliárd forintból újul meg a jászapáti vásártér és környezete

A projekthez az önkormányzat a TOP Plusz Élhető települések pályázatán nyert közel 500 millió forint támogatást.

Illés Anita

Farkas Ferenc (balra), Pócs János és Borbás Zoltán közös sajtótájékoztatón ismertette a fejlesztés részleteit Fotó: Pesti József

Közel félmilliárd forintból valósul meg a jászapáti vásártér és környezetének komplex fejlesztése – jelentette be pénteken közös sajtótájékoztatón Pócs János országgyűlési képviselő, Borbás Zoltán a megyei közgyűlés alelnöke és Farkas Ferenc Jászapáti polgármestere. 

A projekthez az önkormányzat a TOP Plusz Élhető települések pályázatán nyert közel 500 millió forint támogatást. 

Mária Terézia engedélye alapján Jászapáti 1746 óta rendez országos vásárt. Népszerűsége és forgalma az elmúlt tíz-tizenöt évben sokszorosára nőtt. A megyei közgyűlés egyhangúlag támogatta a fejlesztést, ami többek között a vásártér belső úthálózatát, a csapadékvízelvezető rendszert és a parkolást érinti

– mondta a megyei közgyűlés elnöke. 

A beruházás részleteiről Farkas Ferenc polgármester számolt be. 

– A TOP Plusz pályázaton belül első körben 1,2 milliárd forintra pályázik a város. Ennek egyik fő eleme a vásártér és közvetlen környezetének komplex megújítása, ami magába foglalja a kirakodó vásártér, a temető első és hátsó parkolójának fejlesztését, bővítését – mondta.

– A zöldfelület megőrzése mellett a vásártéren többek között gyeprács köves burkolást, a közlekedő utak aszfaltozását tervezzük. Ezenfelül a sportolni vágyók igényeit figyelembe véve futópályát is szeretnénk kialakítani. A parkolási problémák csökkentése érdekében az úgynevezett Malom laposon parkolót létesítünk – tájékoztatott a városvezető. Pócs János országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a kormány, a megye és a város jó együttműködését mutatja ez a projekt, ami nem csak szebbé, jobbá teszi Jászapátit, hanem hasznosabbá is. 

A kirakodó vásártéren futópályát is kialakítanak Fotó: Pesti József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában