Horgászat

2022.06.07. 10:12

Gyermeknapi pecaversenyt rendeztek Tószegen

Közel százan ragadtak horgászbotot, ajándék nem csak a győzteseknek jutott.

Kovács Berta

Rácz Zoltán László fogta a legnagyobb halat Fotó: Beküldött fotó

A koronavírus-járvány okozta kétéves kényszerű kihagyás után ismét megrendezhette gyermeknapi horgászversenyét a tószegi Tiszavirág Horgász Egyesület a Csónakázó-tavon.

A családias, programokkal, meglepetésekkel színesített halfogó megmérettetésre kilencvennyolc gyermek jelentkezett. A mindössze öt forintos jelképes nevezési díj ellenében eredménytől, fogástól függetlenül mindenki kapott oklevelet és ajándékot, ez utóbbi csomagokat felajánlásokból állították össze a szervezők.

A helyek kisorsolását követően nyolc órakor kezdődött a verseny, a résztvevők három órán át próbálhattak minél több halat horogra csalni. Bár volt, akinek végül ez nem sikerült, mindenki jól szórakozott. A szákolásban, a csali horogra tűzésében családtag is segíthetett, és persze ellátták jó tanácsokkal a kis pecásokat. Bár a versenyidő vége felé esett egy kis eső, ez nem szegte kedvét senkinek.

Három csoportban hirdettek eredményt, az 1-10. helyezetteket jutalmazva, de a többiek is részesültek vigaszdíjban.

Lány kategóriában Deme Bíborka győzött 1320 grammnyi hallal, második lett Barna Viktória, harmadik pedig Nagy Szófia.

A 12-16 éves fiú kategóriában Kovács Zsolt szerezte meg az első helyet 1725 gramm zsákmánnyal, a második Bagi Márk, a harmadik pedig Szabó Bence lett.

Gyermek kategóriában (12 éves korig) Rácz Zoltán László győzedelmeskedett, de ő volt a verseny legeredményesebb kis pecása, a győzelmet ugyanis egy 2430 grammos ponty megfogásával aratta le. Ez volt egyben a verseny legnagyobb hala is. A gyerekek közt a második helynek Palya Sándor, míg a harmadiknak Kudela László örülhetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában