Mini Magyarország

2022.06.02. 21:14

Jászkunsági épületek is díszeivé váltak a szarvasi makettparknak

Megyénk több épületét is megcsodálhatjuk a rendhagyó szabadtéri kiállításon.

Mészáros János

A szolnoki Szigligeti Színház makettje az egyik fő látványosság a szarvasi Mini Magyarország szabadtéri kiállításán Fotó: Mészáros János

A történelmi Magyarország és egyben a Kárpát-medence mértani közepén, Szarvason található hazánk egyetlen interaktív makettparkja, a Mini Magyarország.

A tószegi vasútállomás egy nagy méretű terepasztal közepén áll Fotó: Mészáros János

Az ország legnagyobb arborétumában, a Körösök szívében festői környezetben lévő Szarvasi Arborétumban a látogatók felfedezhetik és soha nem látott perspektívából ismerhetik meg az ország történelmi jelentőségű épületeinek, hajóinak, vonatainak minden apró részletében kidolgozott kicsinyített másait.

A budapesti Lánchíd is megihlette az alkotókat Fotó: Mészáros János

A szolnoki Szigligeti Színház impozáns épülete mellett a tószegi vasútállomás mini változata is megtalálható olyan ismert épületek között, mint a gyulai vár, a szegedi dóm, vagy a Kaposvári Csíky Gergely Színház. A park időközben Erdély nevezetességeivel is bővült, így már akár a dévai várig, vagy a kolozsvári Szent Mihály-templomig is elkalandozhatunk.

Több száz év történelmi hagyománya, építészete és neves eseményei elevenednek meg a látogatók szemei előtt.

Utolsóként a Felvidék és Kárpátalja szépségei és építészeti különlegességei kerültek be a parkba, így már egészen a pozsonyi várig, a Magyar Szentek templomáig, vagy akár Huszt váráig is barangolhatunk a Mini Magyarország területén. Képeink a makettparkban készültek.

A balatoni hangulatról sem kell lemondaniuk a látogatóknak Fotó: Mészáros János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában