TOP Plusz

2022.06.23. 06:55

Kétszázmillió forintból újítják fel a nevelési intézményeiket Berényben

Több óvoda mellett a bölcsődét is korszerűsítik az elnyert forrásból.

Illés Anita

Illusztrációfotó/Shutterstock

Közel kétszázmillió forintot nyert az önkormányzat a TOP Plusz pályázaton gyermeknevelési intézmények fejlesztésére.

A projekt nyitórendezvényét szerdán tartották a városi bölcsődében, ahol elhangzott: a támogatásból megújul a Gézengúz Óvoda tetőszerkezete, napelemes rendszert telepítenek az épületre, továbbá gyermekágyakat és fejlesztőjátékokat vásárolnak. A Szivárvány Óvodában korszerűsítik egyebek mellett az elektromos-, vízvezeték- és fűtési rendszert, élménypedagógiai eszközöket szereznek be. Ezenfelül az udvarra modern játékokat telepítenek és KRESZ-parkot létesítenek. A Központi Óvodában a nyílászárók, teraszburkolatok cseréjét tervezik, fejlesztik a kamera- és riasztórendszert. 

A városi bölcsődében a kerítés bővítését, gépjárműbeálló és zárható kerékpártároló kialakítását, árnyékolók beszerzését tervezik.

Az intézmények új, korszerű informatikai eszközöket is kapnak, melyek egy részét a projektnyitón adták át az intézményvezetőknek. A pályázat keretében fejlesztik az intézmények weboldalait, valamint az óvodáskorú gyermekek napi szállítására új kisbuszt vásárolnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában