Program

2022.06.17. 15:30

Korábbra tolódott a Múzeumok Éjszakája Jászberényben

A Jász Múzeum, a Hamza Múzeum és a Szikra Galéria közös rendezvénye idén a XX. század emlékképei köré épül.

Illés Anita

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

Az országos programsorozathoz képest egy héttel korábban, június 18-án rendezik meg a Múzeumok Éjszakáját a városban, mert az eredeti időpont egybeesik a XXVI. Jász Világtalálkozóval. A Jász Múzeum, a Hamza Múzeum és a Szikra Galéria közös rendezvénye idén a XX. század emlékképei köré épül. 

A kavalkád 10 órakor kezdődik a Szikra Galériában, ahol hangulatos térzene, a Palotásy János Zeneiskola növendékeinek műsora, Soós Andrea festőművész festménybemutatója várja az érdeklődőket. 15 órától a Hamza Múzeumban irodalmi esttel folytatódik a program Utasi Hajnalka költő, meseíró közreműködésével. 17 órától pedig a Jász Múzeum kapuja is kitárul: a Kelepelő Bábcsoport, majd a Lóca együttes szórakoztatja a kilátogatókat. Ezenfelül a Jászsági Hagyományőrző Egylet Rohan az idő... Egy nap a SZOT üdülőben – Görbe tükörcserepek az 1970-es évek elejéről című új előadását is megtekintheti a közönség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában