Fejlesztés

2022.06.02. 18:58

Közel ötven új horgászhelyet nyitottak meg a Tisza-tavon

A bővítéstől a Tisza-tó vonzerejének növekedését remélik.

Köllő Judit

Az ünnepségen (balról jobbra) Hegedűs Gábor, a Tisza Tavi Sporthorgász Egyesület elnöke, Lovas Attila a KÖTIVIZIG igazgatója, Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke és F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, a Tisza-tó miniszteri biztosa mondott köszöntőt.

Csütörtökön délután átadta a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. az Abádszalók és Kisköre közötti 2300 méteres szakaszon létrehozott 49 horgászhelyet. Az ünnepségen a jelenlévőket F. Kovács Sándor, a Tisza-tó miniszteri biztosa, Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke, Hegedűs Gábor, a  Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. elnöke, illetve Lovas Attila, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetője köszöntötte.

– Az itt létrehozott létesítményeknek köszönhetően körülbelül 8-12 ezerrel nőhet a horgászattal töltött napok száma – kezdte mondanivalóját Hegedűs Gábor, a  Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. elnöke.

– Mindemellett a fejlesztés hozzájárul a térség horgászatának erősödéséhez és a Tisza-tó vonzerejének növekedéséhez. A horgászhelyeket pár nappal ezelőtt felavatták egy versenyen, amelyen a fogott halak száma meghaladta a 10 ezer kilót is, ami azt bizonyítja, hogy vizünk kifejezetten jó minőséggel járul hozzá a horgászathoz. 

A beruházásért kiemelkedően sokat tevőket, többek között Fehérvári Szabolcsot (jobbra) is jutalmazták Fotó: Nagy Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában