Lépcsőfokok

2022.06.15. 11:57

Különleges kompozíció ihlette az alkotásokat a szolnoki rajzversenyen

Az eseményen negyvenen gyűltek össze.

P. Pusztai Nóra

Beküldött fotó

Tizennegyedik alkalommal hirdette meg Lépcsőfokok elnevezésű rajzversenyét a Szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános Iskola. Az eseményen már nemcsak az intézmény tanulói vehettek részt, több szolnoki általános iskolát is meghívtak, így negyvenen gyűltek össze az aulában, ami arra a napra műteremmé változott. 

– Egy erdei hangulatú, csupa zöldben megbúvó, állatokkal berendezett óriáscsendélet várta a gyerekeket és az alkotni vágyó felnőtteket. Nagyon jó hangulatban, madárcsicsergés közepette alkothatták meg remekműveiket a jelentkezők – mesélte Mihály Anikó pedagógus, aki az azóta nyugdíjba vonult Bicskeyné Miháczi Magdolna tanítónővel álmodta meg ezt a különleges rajzversenyt. 

A próbatétel izgalma mellett az együtt alkotás öröme lengte be a napot. Az elkészült gyermekmunkákból a lépcsőfokokon készült el a kiállítás, melyet Verebes György Munkácsy-díjas festőművész, a Szolnoki Művésztelep vezetője értékelt, és adta át az okleveleket, könyvjutalmakat, rajzeszközöket a díjazottaknak.

Alkotni vágyó felnőttek is csatlakoztak Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában