Támogatás

2022.06.11. 18:00

Leendő vállalkozóknak segít a jászkunsági kormányhivatal

Új munkaerőpiaci programot indított áprilisban a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, melynek célja az álláskeresők önfoglalkoztatóvá válásának támogatása.

Molnár-Révész Erika

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

A csoportos foglalkozás a Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály szervezésében 23 fő részvételével kezdődött el. 

– Idén május huszonharmadikán indult, és június huszonkettedikéig tart az a csoportos szolgáltatás, amely a leendő vállalkozóknak nyújt segítséget cégük, jövőbeni munkahelyük beindításához. A program nyújtotta támogatás feltétele a foglalkozásokon való részvétel. A jelentkezők a vállalkozás indításához szükséges jogi, pénzügyi, marketing, szervezési és kommunikációs ismereteket szereznek, valamint betekintést nyernek a kormányhivatal szervezeti egységeinek azon tevékenységeibe, amelyek szorosan kapcsolódnak a vállalkozói munkavégzéshez. Így megismerkedhetnek a munkaügy, a munkavédelem, a fogyasztóvédelem és az élelmiszerlánc-biztonság kapcsolódó feladataival is. Az előadásokat a kormányhivatal szakemberei, illetve a társszervek – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a Kereskedelmi és Iparkamara – munkatársai tartják. 

Mellettük egy vállalkozásszervező is segíti az ügyfelek felkészülését az önálló munkavégzésre – tájékoztatott honlapján a kormányhivatal. 

Mint írták, a program végén a leendő vállalkozóknak üzleti tervet kell készíteniük, amely segítségével bemutatják az indítani kívánt vállalkozás hatékonyságát, működésének részleteit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában