Galériával

2022.06.27. 17:26

Macifagyival óvják a rekkenő hőségtől a jászberényi állatkert medvéjét

Rekkenő hőséget ígérnek az időjósok a hétre, akár harmincöt fok fölé is kúszhat a hőmérő higanyszála. A forróság nemcsak az embereket, hanem az állatokat is megviseli. Megnéztük, miként hűsölnek a Jászberényi Állat- és Növénykert lakói.

Illés Anita

Macika falatozás közben Fotó: Pesti József

Kovács Ágnes gyűjteményvezető-helyettes érdeklődésünkre elmondta, olyan állatfajok élnek a berényi intézményben, amelyek jól tűrik az időjárás szélsőségeit, így a hőséget is. A kifutókat árnyas pihenőhelyekkel alakították ki, ahová az állatok a forróság elől el tudnak húzódni. Emellett a fürdést kedvelő fajoknak vizet is biztosítanak a lubickoláshoz.

Ottjártunkkor épp az emu kapott slagról egy kis „tusolást”, a kecskék pedig a kifutójukban található árnyas fa lombjai alatt pihentek. A szurikáták jóízűen lakomáztak, a mosómedve pedig egy fa tetején szundikált. A nagy melegben a gondozók természetesen fokozottan figyelnek az állatok ivóvízének pótlására is. Macika, a barnamedve kedvenc nyári csemegéje a „macifagyi”. A hűsítő elkészítésébe már a zoo táborozó gyerekek is bekapcsolódtak. Gondozóik segítségével állították össze a jeges finomságokat. Az édes gyümölcsök, zöldségfélék mellé az egyik „macifagyiba” nyúlhús került, míg a másikba hal. 

Felvételeink a berényi zoo hűsölő állatait örökítették meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában