Galériával

2022.06.30. 11:19

Átadták az akadálymentesített játszóparkot Újszászon

Új játszótérrel gyarapodott a város. Az akadálymentesített gyermekparkot csütörtökön adták át hivatalosan.

Rimóczi Ágnes

Megnyílt Újszászon Jász-Nagykun-Szolnok megye legújabb akadálymentes játszótere

Fotó: Mészáros János

Két-három gyerek ült szemben egy kerekesszékes kortársával, és máris kezdődhetett a móka a mérleghintán. Az újonnan átadott akadálymentesített játszópark egyik elemét a csütörtöki megnyitó után máris felavatták a gyerekek, akik természetesen sorra próbálták ki a többi játékelemet is. 

Négy eszköz található a területen, melyek különlegessége, hogy sérült és ép gyerekek egyszerre tudják használni. Egy játszóvár, melynek bizonyos részeire kerekesszékkel is fel lehet jutni, egy mérleghinta, egy körforgó és egy homokozó. A játékelemek alatt természetesen ütéscsillapító burkolat található

– számolt be a részletekről Dobozi Róbert. A városvezető elmondta, a most átadott játszópark része annak a területnek, épületegyüttesnek, ahol egy civil és fejlesztő központot szeretnének létrehozni. 

– A régi, de már felújított iskolaépületben jelenleg egy kihelyezett óvodai csoport, a pedagógiai szakszolgálat és az Én Is Vagyok! egyesület újszászi telephelye, információspontja található. Az itt működő szervezetek által sok sérült, mozgásában korlátozott gyerek fordul meg városunkban, szeretnénk számukra is biztosítani a szabad játék lehetőségét – szólt az új létesítmény céljáról Dobozi Róbert.

A polgármester kiemelte, bízik benne, hogy a jövőben egyre több hasonló helyet tudnak kialakítani ilyen módon. 

– Személyes, régi álmom volt egy ilyen játszópark megvalósítása, melyet évekkel ezelőtt egy hollandiai utamon láttam. A hely adta magát, a beruházás finanszírozására egy 2019-es kormánytámogatásból tudtunk erre 13,7 millió forintot elkülöníteni. Nagy öröm számunkra, hogy elkészült a park, s használatba is vették a gyerekek – fejezte ki örömét a polgármester.

A játszópark az óvodai nyitva tartási időben egyébként mindenki előtt nyitva áll. Várják a városban élő, vagy akár a máshonnan érkező gyerekeket, akik ott találkozhatnak sérült társaikkal is, ami kiváló lehetőség az elfogadás érzésének erősítésére is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában