Programajánló

2022.06.09. 20:19

Népművészeti fesztivált rendeznek Jászapátin

A fesztivált június 11-én rendezik meg.

Illés Anita

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

Június 11-én rendezik meg először a Csoóri Sándor Népművészeti Fesztivált, mely a Kárpát-medence harminc helyszínén egyidejűleg mutatja be az öt évvel ezelőtt elindult program eredményeit, a népművészeti mozgalom értékeit. A fesztivál egyik helyszíne Jászapáti, ahol a megyei néptáncegyüttesek találkozója mellett népművészeti minikiállítások és bemutatók, kézműves-foglalkozások, népi játszótér várja majd a látogatókat.

A megnyitó 10.30-kor kezdődik a város főterén, majd a táncosok és hagyományőrzők viseletben vonulnak be a római katolikus templomba, ahol ökumenikus istentiszteletre várják a látogatókat.

Az egész napos forgatagot többek között közös éneklés és tánc, szakmai találkozó és beszélgetés, viselet kiállítás, városismereti séta, valamint a Szatócs boltban helyi érték kiállítás színesíti. A program este a Táncképek című néptánc műsorral és Táncházzal zárul, a talpalávalót a Zagyva Banda húzza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában