Partnerség

2022.06.09. 13:06

Összehangolnák a jászkunsági tűzoltók és a földgázellátó munkáját

Meghosszabbítja együttműködését a katasztrófavédelem és az OPUS TIGÁZ Zrt.

szoljon.hu

Fotó: Hevesi Katalin tű. alezredes

Megújította együttműködési megállapodását az OPUS TIGÁZ Zrt., valamint hét megyei katasztrófavédelmi igazgatóság, köztük a Jász-Nagykun-Szolnok megyei – közölte hírportálunkkal a katasztrófavédelem.

Mint írták, az együttműködés célja a katasztrófavédelem és a földgázellátás munkájának összehangolása, szervezése, az együttműködés további erősítése és hatékonyságának növelése.

Az együttműködési megállapodást az elmúlt évek szervezeti és személyi változásai, valamint a módosult eljárásrendek indokolják.

Évente számos olyan káresemény történik, amely a gázelosztással, gázvezetékkel, felhasználói gázberendezéssel kapcsolatos. E káresemények biztonságos és mielőbbi felszámolásához pedig elengedhetetlen a gázszolgáltató szakembereinek és a tűzoltók együttműködése.

Bakos Imre, az OPUS TIGÁZ Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese a megállapodás aláírásakor elmondta, az OPUS TIGÁZ Zrt. és a Katasztrófavédelem munkatársai közötti együttműködés példaértékű.

Partnerségről állapodott meg az OPUS TITÁSZ és hét megye katasztrófavédelmi igazgatósága Fotó: Hevesi Katalin tű. alezredes

Hozzátette, a jövőben is a két szervezet zökkenőmentes együttműködésére törekszenek, valamint hogy a diszpécserszolgálat mindig elérhető legyen a katasztrófavédelem számára. Emellett továbbra is fontos, hogy a hibaelhárítók minél gyorsabban a helyszínre érkezzenek, hiszen a gázszolgáltatást érintő káresemények felszámolása mindig közös feladat.

Megállapodtak abban is, hogy a jövőben a gázszolgáltató pályáján közös felkészítést fognak tartani a tűzoltás-vezetőknek, valamint együttműködési gyakorlatokat szerveznek annak érdekében, hogy a káresemények felszámolása még hatékonyabb legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában